hondengedragscentrum  -  hondenschool


NL - FR - EN

 
       


HOME

INDIVIDUELE PAKKETTEN

GROEPSLESSEN

GEDRAGSTHERAPIE

WIE BEN IK

LESTIJDEN

TARIEVEN

REFERENTIES

FOTO'S

CONTACT

 

BASISREEKS - 10 lessen

 

Het voornaamste doel van deze lessenreeks is een goede basis te leggen opdat je pup kan uitgroeien tot een stabiele, aangename en goed opgevoede huis- en gezinshond die je zonder zorgen overal mee naartoe kan nemen: sociaal naar mens en dier, rustig als het moet, speels als het mag en met een minimale gehoorzaamheid aan de basisbevelen. 

 

Deze groepscursus bestaat uit 10 lessen en de groep uit maximaal 6 deelnemers om een optimale begeleiding te kunnen geven aan u en uw hond. Lessen worden enkel en alleen door mij begeleid waarbij opvoeden en trainen steeds op een aangename, speelse en ongedwongen manier plaats zal vinden zodat training voor hond én baas leuk blijft.

 

Theorie en praktijk worden tijdens iedere les steeds met elkaar afgewisseld zodat u uw hond en de manier waarop hij leert, beter zal begrijpen en zijn gedrag dus ook beter kan beïnvloeden.  

 

U zal leren hoe u uw pup enkele basiscommando’s kan aanleren (aandacht voor de naam, komen op commando, (blijven) zitten en liggen, lopen aan de lijn zonder trekken,…) en er wordt aandacht besteed aan algemene opvoedingsitems waar velen mee worstelen (zindelijk maken, bijtgedrag, leren alleen blijven, rustig worden en blijven bij het zien van afleidingen, spelen…).

 

Ik kies in tegenstelling tot de klassieke hondenscholen zéér bewust voor het lesgeven in openbare ruimten (o.a. Park van Tervuren) omdat dit me kansen geeft deelnemers en hun pups effectief te leren omgaan met en functioneren in ‘het dagelijks leven’ (hoe ga jij en je pup om met ’n paard dat langskomt, met fietsers en auto’s, joelende kinderen, eenden en ganzen,… ).

 

 
Helaas krijg ik na 6 jaar plots niet langer de toestemming van de parkwachter (regie der gebouwen) om nog langer les te geven op het grasplein voor de vijver, in het park van Tervuren.  
De gemeente Tervuren kan helaas niet bijdragen tot een oplossing. Deze manier van groepslessen geven kan dus jammer genoeg niet langer aangeboden worden.  

Op voorhand inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkt aantal plaatsen. 

Klik hier om je in te schrijven of meer informatie te vragen.

 

Deze basisreeks is bedoeld voor pups vanaf 7,5 weken tot 4 maanden. Enkel pups die op de startdatum van de basisreeks niet ouder zijn dan 15 weken / 4 maanden, kunnen aan deze groepslessen deelnemen. 

 

Indien uw pup reeds ouder is dan 4 maanden op de startdag, kan u opteren voor de basiscursus Jonge Honden

  

Als u echter eerder dan bovenstaande datum wenst starten met uw pup, is er de mogelijkheid één of twee individuele lessen te volgen voordat de groepslessen starten om alvast de meest prangende vragen beantwoord te zien en thuis aan de slag te kunnen.

 

GEVORDERDEN - 10 lessen

Na de basisreeks is uw hond ongeveer tussen de 4,5 maanden en 6,5 maanden oud.  U kan er nu voor opteren om verder te trainen via de reeks voor gevorderden indien er voldoende vraag is en een extra lesuur ingepland kan worden

Tijdens deze lessenreeks onderhouden we de oefeningen en geleerde gedrag uit basisreeks, trainen we de aangeleerde basisoefeningen op een hoger niveau of in moeilijkere situaties en komen er weer  heel wat nieuwe oefeningen bij.  Natuurlijk is er dan ook weer aandacht voor alle opvoedingsitems en wordt er tijd gemaakt voor vragen waar je tegenaan loopt.  

 

 
   


Ine Waelbers - Veeweidestraat 101 - 3080 Tervuren - tel: 0485 91 35 38 - ine . waelbers @ gmail . com

Copyright ECHOWEB 2010